Stichting Deltaplan Biodiversiteitsherstel lanceert Biodiversiteitswijzer

  Als onderdeel van de campagne ‘Maak Grijs Groener’ is de Biodiversiteitswijzer ontwikkeld. Deze site geeft op basis van zes eenvoudige meerkeuzevragen tips aan mensen die graag de biodiversiteit in hun directe omgeving willen helpen verbeteren. Het is daarvoor helemaal niet nodig om een tuin bij je huis te hebben. Ook voor mensen met een balkon heeft de Biodiversiteitswijzer handige tips.

  ‘Maak Grijs Groener’ is een campagne die in oktober 2020 van start is gegaan. Initiatiefnemer is de Stichting Deltaplan Biodiversiteitsherstel. In deze stichting hebben organisaties uit onder meer het onderwijs, bestuur en bedrijfsleven de krachten gebundeld om aandacht te vragen voor het belang van biodiversiteit. De ambitie is om in 2030 het verlies van Nederlandse biodiversiteit te hebben gestopt en deze op den duur terug te herstellen.

  Geen tuin nodig om bij te dragen

  De Biodiversiteitswijzer geeft aan de hand van zes meerkeuzevragen simpele tips om bij te dragen aan biodiversiteit. Er zijn tips voor zowel burgers als bedrijven, met of zonder tuin. Voorbeelden zijn het planten van bloemen rondom een boom of het inzaaien van bloemen voor bijen. Andere voorbeelden van praktische ideeën die de Biodiversiteitswijzer geeft, zijn het verwijderen van tegels voor aanplant of een insectenhotel neerzetten.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties