Subsidie voor scholing laagtaalvaardige medewerkers

  Werkgevers kunnen t/m 30 juni subsidie aanvragen voor scholing van medewerkers die niet goed Nederlands spreken en/of schrijven. Maximaal 67% van de scholingskosten wordt vergoed.

  De subsidie is bedoeld voor verbetering van de (digitale) basisvaardigheden van laagtaalvaardige medewerkers. Hierbij kan het gaan om één of meer opleidingstrajecten of cursussen op het gebied van taal, rekenen en digitale vaardigheden (computers en internet).

  In het kader van de subsidieregeling ‘Tel mee met taal’ krijgen werkgevers maximaal 67% van de totale kosten van de scholing vergoed. Het overige deel is dus voor eigen rekening. Het maximale bedrag per subsidieaanvraag bedraagt € 125.000.

  kas boomkwekerij

  Doelgroep subsidie

  De subsidieregeling ‘Tel mee met taal’ geldt niet alleen voor laagtaalvaardige medewerkers in vaste dienst. Ook voor de scholing van bijvoorbeeld zzp’ers en arbeidsmigranten is subsidie beschikbaar.

  Voordelen scholing

  Uit onderzoek blijkt dat scholing van laagtaalvaardige medewerkers aantoonbaar voordelen biedt. Zo gaan medewerkers effectiever commmuniceren en voelen ze ze zich meer betrokken bij het bedrijf. Hierdoor gaan werkstress en ziekteverzuim omlaag.

  Werkgevers met vragen over de subsidieregeling kunnen terecht bij de uitvoerende instantie: de Dienst Uitvoering Subsidies aan instellingen (DUS-i). Werkgevers in de boomkwekerij die een taalaanbieder zoeken, kunnen contact opnemen met de scholingsconsulenten van Talentboom.

  Meer informatie:

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties