Talentboom start in september pilot opleiding boomkwekers

  In september wil Talentboom beginnen met een pilot van een brancheopleiding Boomkwekerij. Hiervoor is in 2019 de behoefte gepeild. De behoefte bleek voldoende om een actieplan te maken en op basis daarvan een opleiding op te zetten. Scholingsconsulenten Robert Soesman en Mariëlle Mulder hebben sindsdien gewerkt aan een branche-opleiding voor medewerkers en toekomstige medewerkers op een boomkwekerij.

  De opleiding is toegankelijk voor (toekomstige) medewerkers van boomkwekerijen. Deelnemers zijn minimaal 21 jaar en/of in het bezit van minimaal een MBO niveau 2-opleiding. De opleiding bestaat uit veertig dagdelen, verdeeld over vijf hoofdonderwerpen. Ook het omgaan met machines is onderdeel van de opleiding.

  Behalen deelcertificaat ook mogelijk

  Doordat de opleiding uit modules bestaat, is het ook mogelijk om voor deze modules deelcertificaten te behalen in plaats van de hele opleiding te volgen. De lessen worden doorgaans gegeven door docenten van het AOC, en daarnaast ook door specialisten uit de sector. Ook is er een klankbordgroep van boomkwekers bij de opleiding betrokken.

  Kijk voor meer informatie over de opleiding op de site van Talentboom.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties