Tien dagen Spaanse rozenpracht in Amsterdam

  Bloemisten-en stylistencollectief The Wunderkammer heeft van 25 mei tot 3 juni een tentoonstelling annex shop met als thema ‘A Rose is a Rose is a Rose’ aan de Herengracht in Amsterdam. De rozen, cultivar Red Naomi!, komen van Aleia Roses uit Spanje.

  Het is de 20e editie van de zogeheten Shop for A Week die arrangeurs Ueli Signer en Florian Seyd van The Wunderkammer de afgelopen tien jaar hebben gerealiseerd. Dit keer in samenwerking met een product, afkomstig van een teler: de roos Red Naomi! van Aleia Roses, die 14 ha in productie heeft in Spanje. In verschillende ruimtes van het designhuis Lensvelt aan de Herengracht 178 in Amsterdam zijn creaties gemaakt waarin ruim 10.000 stelen van Red Naomi! een belangrijke rol spelen.

  Biologische teeltwijze spreekt aan

  Het is de eerste keer dat The Wunderkammer de shop/expositie inricht met een bloem, afkomstig van een bedrijf. Woordvoerder Francine van Wijk van Aleia Roses vertelt dat arrangeur Ueli Signer sowieso gecharmeerd is van roos, maar het streven naar een zo biologische mogelijke teeltwijze van Aleia Roses sprak hem ook zeer aan. Vertegenwoordigers van de kwekerij zijn aanwezig in Amsterdam en zij merkten tijdens de eerste dagen van de tentoonstelling dat bezoekers veel interesse hebben in de uitleg over de duurzame werkwijze van Aleia Roses.

  De Shop for A Week met als thema ‘A Rose is a Rose is a Rose’ is tot 3 juni dagelijks gratis te bezoeken tussen 11:00 en 18:00 uur

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties