Tropische plantenkweker uit De Lier verdachte in liquidatiezaak

  Een 31-jarige tuinder uit De Lier, kweker van tropische planten, blijkt één van de drie aangehouden verdachten te zijn voor de liquidatie van Reduan, broer van kroongetuige Nabil B.. Dat meldde Het Parool vanochtend.

  Volgens de Amsterdamse krant leidden dna-sporen op een van de aangetroffen vuurwapens naar de Westlandse kweker. Niet alleen zijn omgeving, maar zelfs de politie is volgens Het Parool verrast door de sporen die zijn gevonden van de Westlander. In de omgeving van de tuinder is met verbijstering gereageerd op de aanhouding van de man die directeur is van een plantenbedrijf.

  Een aangeslagen familielid van de aangehouden man zegt ’dat er ergens iets heel erg is misgegaan’. „Dna-sporen kunnen al door een handdruk gaan rondzwerven.” Het Parool legt een link met meldingen van lokale media die nog geen twee weken geleden berichtten dat een auto vlakbij het bedrijf van de Lierenaar de sloot inreed. De nu aangehouden directeur zou de inzittende zelfs hebben geholpen zichzelf te redden. Toch sloeg de bestuurder daarna op de vlucht, maar de politie slaagde erin de gevluchte bestuurder enige tijd later aan te houden.

  De Lierse tuinder werd volgens Het Parool zaterdagmorgen aangehouden omdat zijn dna was gevonden op een van de wapens die werden gevonden nadat vrijdagavond de 41-jarige Shurandy S. was gearresteerd. S. wordt verdacht van het lossen van de fatale schoten op Reduan, de broer van kroongetuige Nabil B. die zou gaan verklaren over de vele liquidaties in de Amsterdamse onderwereld. Behalve de tuinder uit De Lier werd zaterdag ook nog een Rijswijker opgepakt.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties