Tuinvlinderteltiendaagse in volle gang

  Sinds vrijdag worden overal in Nederland de vlinders in tuinen geteld. De extreme weersomstandigheden van de afgelopen maanden hebben gezorgd voor een andere tuinvlinderbevolking dan in de voorgaande jaren. De koolwitjes voeren de lijst aan en de winnaar van de laatste edities, de atalanta, staat in de voorlopige stand pas op plek 4.

  De tuinvlindertelling duurt nog tot en met 5 augustus en er kan nog verandering komen in de uiteindelijke stand, maar soorten als dagpauwoog en citroenvlinder, die normaal gesproken veel worden geteld, zijn maar weinig gemeld. Voor een deel zal dit te maken hebben met het feit dat deze soorten, door het hele warme weer, in zomerslaap zijn gegaan. Ze zijn weggekropen en wachten tot de omstandigheden weer wat zijn genormaliseerd.

  Voorlopige stand

  De atalanta, de winnaar van de afgelopen vier jaar, is het hele jaar al minder aanwezig dan in normale jaren. De koolwitjes doen het daarentegen het hele jaar al goed en dat is nu ook in de voorlopige stand van de tuinvlinderteltiendaagse te zien. Klein koolwitje is het meest geteld, maar vrij dicht daarachter komt het groot koolwitje. Dat is best bijzonder, want deze komt normaal gesproken veel minder voor.

   

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties