Tweede collectief van Heemskerkse tulpenbroeiers

  Zes broeiers uit Heemskerk zetten vanaf 1 januari 2019 hun tulpen onder de naam Tulips FromHeemskerk.com in de markt. Het collectief richt zich op zware kwaliteit, tulpen van minimaal 34 gram, net als de vijf samenwerkende Heemskerkse broeiers die onder de naam CoasTulip hun tulpen verhandelen.

  De merknaam Tulips FromHeemskerk.com betreft het aanbod van de bedrijven Cooperflowers, C.M. van Duivenvoorde, Jos Beentjes, Klein Canada Heemskerk, De Tuintjes en firma Van Roon. De eerste vijf werken al sinds 2016 samen bij de directe verkoop van hun tulpen. Sandra Groenheide van MDM Projecten en voorheen werkzaam als bemiddelaar bij veiling Aalsmeer, was de persoonlijk verkoopster van het vijftal. Relatiebeheer met kopers en veilingmeesters was eveneens aan haar toevertrouwd „Dat gaat heel goed. Nu gaan we een stap verder,” geeft teler Guus Sinnige van kwekerij Klein Canada Heemskerk aan.

  Het collectief wil nu ook op de klok nog beter zichtbaar zijn voor met name het groothandelssegment. Dat segment vraagt vaak tulpen die minimaal 34 gram per stuk wegen, en daarin zijn Heemskerkse broeiers, die veelal nog in de vollegrond en met rolkassen tulpen telen, specialisten. Het collectief CoasTulip is goed herkenbaar op de klok omdat zij hun aanbod (jaarlijks zo’n 12 miljoen stelen) letterlijk clusteren. De broeiers in Tulips FromHeemskerk.com kunnen nu ook zo’n collectief aanbod voor de klok realiseren, bijvoorbeeld in het zogenoemde 34-grams-blok op de vestigingen Aalsmeer en Rijnsburg. „Clusteren werkt beter dan karren versnipperd via de klok verkopen. De handel merkt je dan beter op”, aldus broeier Sinnige.

  Zestal broeit samen 7 miljoen tulpen

  Bij de oprichting van Tulips FromHeemskerk.com is firma Van Roon aangesloten, zodat het verkoopster Groenheide nu het aanbod van zes Heemskerkse tulpenbroeiers in haar pakket heeft. Hun jaarlijkse aanbod is in totaal 7 miljoen tulpen. De tulpen worden onder de merknaam Tulips FromHeemskerk.com aangeboden de verschillende vestigingen van Royal FloraHolland en bij directe verkoop. Sandra Groenheide verzorgt de dagelijkse aanbodslijst en de aanvragen voor de korte en lange termijn.

  CoasTulip

  De samenwerkende Heemskerkse broeiers in het collectief CoasTulip kunnen het initiatief van hun collega’s en plaatsgenoten waarderen. Zware topkwaliteit tulpen extra profileren in de markt is altijd goed, zo luidt hun reactie. CoasTulip kwam in broeiseizoen 2015/2016 voor het eerst op de markt. De focus van die samenwerkende broeiers is de verkoop via de klok. Ze hebben geen persoonlijk verkoper, wel een eigen kwaliteitscontroleur die een dagdeel in de week actief is voor CoasTulip. Kenmerken zijn nog steeds: tulpen geteeld in de vollegrond, minimaal 34 gram per steel en vaak een exclusief sortiment.

  De bedrijven in CoasTulip zijn : Gebr. de Groot & zn, C.P. Zoontjes,  Jac. Winter & zn, Dolf de Wit & zn en firma A & L Duin

  In Heemskerk zijn nu naar schatting 7-8 tulpenbroeiers nog niet aangesloten zijn bij een afzetcollectief.

   

   

   

   

   

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties