Van Lodenstein College wint nationale finale Skills Talents

  Nadat voor het mbo-onderwijs in februari de finale van de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg werd gehouden tijdens TuinIdee, vond donderdag 15 maart de nationale finale plaats van Skills Talents, de teamvakwedstrijden voor het vmbo. De ontknoping vond plaats tijdens Skills The Finals in de IJsselhallen in Zwolle.

  Alle wedstrijddeelnemers werkten via hun opdrachten mee aan het overkoepelend thema: het duurzame huis. De vakteams hadden ieder een eigen taak. Bij het onderdeel Groen -Tuinontwerp & -aanleg was het goud voor het Van Lodenstein College uit Hoevelaken. Zilver was er voor Aeres VMBO uit Emmeloord en het Calvijn College uit Middelburg ging met brons naar huis.

  Vmbo-leerlingen zijn druk in de weer tijdens de nationale finale Skills Talents in de IJsselhallen in Zwolle.

  „Mooi om hier veelbelovend talent uit het hele land te zien. Hier waren jongens en meiden in actie die indrukwekkend niveau lieten zien. Zij gaan een mooie toekomst tegemoet”, aldus Jos de Goey, directeur WorldSkills Netherlands.

  Vakmanschap

  WorldSkills Netherlands promoot samen met de scholen, brancheorganisaties en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, het belang van vakmanschap. Naast Skills Heroes voor het mbo organiseert WorldSkills Netherlands deze vakwedstrijden voor het vmbo. WorldSkills Netherlands begeleidt ook Team Nederland naar EuroSkills en WorldSkills, de Europese en wereldkampioenschappen voor beroepen.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties