VB Group verhuist naar duurzaam pand

  De VB Group, leverancier van hightech tuinbouwtechnieken, heeft zijn nieuwe kantoor aan de Galgeweg in Naaldwijk in gebruik genomen. De duurzaamheid van het pand blijkt uit het uitgereikte GPR-certificaat.

  Het pand, gevestigd bij het verkeersplein Westerlee in Westland, heeft geen aardgasaansluiting en de 390 zonnepanelen op het dak van de bedrijfshal kunnen gezamenlijk 110.000 KWh elektriciteit opwekken. Verder is het pand uitgevoerd met Triple glas. Het ruim aanwezige glas in de gevels draagt daardoor bij aan energiebesparing en zorgt voor een betere geluidswering en minder koudeval in de winter.

  Het nieuwe pand van de VB Group is nu al energieneutraal en krijgt in de toekomst een aansluiting op een aardwarmtenetwerk. Alle voorbereidingen zijn hier al voor getroffen.

  Drie zelfstandige bedrijfsonderdelen

  VB Group is sinds 2012 de nieuwe naam voor Verbakel-Bomkas. Tot die naamswijziging heeft het bedrijf uit De Lier besloten vanwege de toenemende internationale werkzaamheden. Onder de nieuwe naam vallen drie zelfstandig opererende bedrijfsonderdelen: VB Greenhouses, VB Climate en VB Projects. Het bedrijf is wereldwijd actief in de realisatie van hightech tuinbouwoplossingen. Daaronder vallen ook geothermie projecten en de aanleg van veldverwarming in voetbalstadions

  GPR certificering
  In opdracht van adviesbureau M3E is een uitgebreid assessment uitgevoerd en het GPR certificaat is toegekend. Dit certificaat toont de duurzaamheid van het pand aan. Met mooie scores tussen de 7,9 en 8,8 op de thema’s energie, milieu, gezondheid, gebruikskwaliteit en toekomstwaarde. Relatief hoge cijfers, volgens M3E, in verlijking met de scores van de ruim 1.100 gebouwen in Nederland met een GPR certificaat.

  De officiële opening van het pand is in verband met de huidige Corona-perikelen uitgesteld.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties