Verdubbelactie crowdfunding voor natuur groot succes

  De actie van de provincie Noord-Holland om particuliere natuurinitiatieven met crowdfunding te stimuleren is een succes. Door de actie is er een nieuwe bloemenweide voor bijen en vlinders gekomen, voedselbossen waarvan gegeten kan worden en een nieuwe pluktuin waar je zelf kunt plukken maar ook oogsten.

  Noord-Hollanders kunnen een crowdfunding starten om een natuurinitiatief op te zetten en krijgen daarvoor maximaal €5.000 van de provincie Noord-Holland. De andere helft van het bedrag moeten ze via crowdfunding ophalen. De provincie heeft hiervoor €50.000 beschikbaar gesteld via het programma Groen Kapitaal. Sinds de crowdfundingcampagne is gestart, hebben alle projecten veel geld opgehaald en zijn er vijf succesvol afgerond. De actie voor de overige projecten loopt nog.

  Hof van Acta

  Een voorbeeld van een succesvolle project is het Voedselbos Hof van Acta in Amsterdam Slotervaart die met 51 supporters €3.720 ophaalde. Initiatiefnemer Friso van Overbeek: „Wij hadden er met vijf actieve leden veel plezier in om alles voor te bereiden, zoals teksten, filmpje, bord en foto’s. En ieder van ons heeft weer familie, vrienden en bekenden aangestoken, met onder andere een lanceringsfeestje.”

  Norinda Fennema haalde met €2.445 ruim het doel van haar campagne voor een bloemenweide in de Tuinen van West in Amsterdam. Fennema: „Het is zo inspirerend en leuk om te zien dat er veel mensen zijn die ook een groot groen hart hebben. Ook mensen die ik tevoren nog niet kende! ”

  Groen Kapitaal

  Gedeputeerde Adnan Tekin van Natuur: „Ik kijk met veel bewondering naar al die initiatiefnemers. Zij maken met hun creativiteit, doorzettingsvermogen en organisatiekracht het verschil voor de natuur. Daar mogen we als samenleving trots op zijn. Samen kunnen we de natuur versterken en dat is ook de gedachte achter onze aanpak van Groen Kapitaal.”

  De provincie Noord-Holland werkt samen met het IVN en het crowdfundingplatform ‘Voor je Buurt’. Op de website crowdfundingvoornatuur is een overzicht van de overige projecten en meer informatie te vinden.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties