Verkoop bestelwagens zit in de lift

  Het gaat goed met de verkoop van bestelauto’s in Nederland. In februari werden 6.434 nieuwe bestelauto’s afgeleverd, tegenover 6.034 stuks in februari 2017, een toename van 6,6%. Dit blijkt uit cijfers van RDC/CARmonitor.

  De bestverkochte merken in de periode januari tot en met februari zijn: 1. Volkswagen (3.678 stuks/23,8% marktaandeel), 2. Mercedes-Benz (2.220/14,4%), 3. Ford 2.105/13,6%), 4. Renault (1.740/11,3%) en 5. Peugeot (1.656/10,7%).

  Al eerder bleek dat ook in de groensector veel nieuwe bedrijfsauto’s worden aangeschaft, nadat in de crisisjaren deze aankopen werden uitgesteld.

  Diefstal

  Tegelijk met de aantrekkende verkopen zien we ook een trend van toenemende diefstal van en uit bedrijfswagens. Ook hoveniers worden hier regelmatig slachtoffer van.

  Zo worden busjes opengebroken om gereedschappen te stelen. In Den Haag werden onlangs bij een inval door de politie ruim 300 gestolen gereedschapskisten aangetroffen. Na een oproep door de politie volgden 1.500 aangiften van diefstal.

  Maar ook in het oosten des lands worden bedrijfswagens van groenvoorzieners en bouwbedrijven frequent beroofd van hun gereedschap. Vaak worden dezelfde busjes diverse malen leeggeroofd.

  Top drie

  Volgens het Verzekeringsbureau bestrijding Voertuigcriminaliteit (VbV) worden vooral veel busjes van het type Volkswagen Crafter en Mercedes Vito gestolen en beroofd. In de Haagse regio zou het juist om busjes van het merk Ford Transit gaan. Niet toevallig zijn dit ook de drie meest verkochte merken bestelwagens.

   

   

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties