VGB bezorgd over voorbereiding lijnrijders op brexit

  De Vereniging voor Groothandelaren in Bloemkwekerijprodukten (VGB) maakt zich zorgen over de voorbereiding van lijnrijders op de brexit. „De grote bloemen- en plantenexporteurs hebben ervaring met de export naar landen buiten de Europese Unie, maar de lijnrijders – zoals die bijvoorbeeld in Rijnsburg, die elke dag naar Engeland op en neer rijden – hebben eigenlijk geen ervaring met exporteren naar derde landen”, zo stelt VGB-directeur Matthijs Mesken op het Vimeokanaal van MKB-Nederland.

  „Wat betekent het nu voor lijnrijders als de grenzen straks min of meer gesloten gaan worden? Ze hebben webshops die om vier uur ’s middags sluiten, ze beloven hun klanten dat ze de volgende dag hun bloemen leveren. Maar hoe moet dat na de brexit?”, zo vraagt Mesken zich af. Hij wijst erop dat lijnrijders op het Verenigd Koninkrijk (VK) dan te maken krijgen met allerlei douaneformaliteiten en inspecties rondom de kwaliteit en fytosanitaire zaken. „Ondernemers kunnen zich daarop voorbereiden, maar gaan ze dat ook voldoende doen?”, zo maakt hij zijn zorgen kenbaar.

  De VGB probeert lijnrijders volgens Mesken daarom aan te sporen na te gaan wat de brexit voor hen inhoudt en wat het betekent om naar een derde land te gaan exporteren.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties