VHG gaat concept Het Levende Gebouw ontwikkelen

  Branchevereniging VHG gaat komend jaar het concept Het Levende Gebouw ontwikkelen en introduceren, in navolging van De Levende Tuin. Het is een van speerpunten komend jaar waarmee de VHG Ledenraad dinsdag heeft ingestemd.

  Doel van Het Levende Gebouw is om de mogelijkheden van groen met name onder de aandacht te brengen van architecten, projectontwikkelaars, stedenbouwkundigen en bouwers. Het concept zal worden ontwikkeld door Kim van der Leest die ook verantwoordelijk was voor het ontwikkelen van De Levende Tuin.

  Future Green City

  Andere focus komend jaar is het openbaar groen, waarbij de nadruk ligt op meer samenwerking tussen opdrachtgevers zoals overheden en opdrachtnemers. Een belangrijke activiteit hierbij is Future Green City, dat in samenwerking met Vereniging Stadswerk Nederland wordt georganiseerd.

  VHG gaat zich komend jaar ook extra inzetten voor het behoud van herkenbaar groen onderwijs. Daarnaast blijft de vereniging werken aan een grotere betrokkenheid van het bedrijfsleven bij het vormgeven van het groene onderwijs.

  Foto: Aldo Mens

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties