VHG helpt Brabantse schoolpleinen te vergroenen

  VHG organiseert op woensdag 28 maart, in samenwerking met de provincie Noord-Brabant, een bijeenkomst over het effect van groene schoolpleinen en over het aanleggen daarvan.

  De provincie Noord-Brabant gaat de komende jaren minstens 160 schoolpleinen vergroenen. Daarvoor is €1,6 miljoen subsidie beschikbaar. VHG juicht dit van harte toe en wil actief bijdragen aan deze positieve ontwikkeling.

  Subsidieloket

  Beleidsmakers van de provincie Noord-Brabant, de vier Brabantse Waterschappen, het Prins Bernhard Cultuurfonds en het interbestuurlijk programma Jong Leren Eten, bundelden enige tijd geleden hun krachten met als doel om de Brabantse schoolpleinen groener te maken.

  Begin 2018 heeft dit geresulteerd in een subsidieloket voor Brabantse scholen die de stoeptegels inwisselen voor gras, bomen, struiken, bloemen en groenten. De belangstelling hiervoor is groot. Nu komt het aan op het bij elkaar brengen van de nodige kennis en ervaring om de plannen te realiseren.

  Implementatie
  Sas Terpstra, programmamanager Verbindend Water van de provincie Noord-Brabant, licht op 28 maart toe hoe dit initiatief vorm kreeg en nu klaar is voor implementatie. Een aantal andere sprekers zal ingaan op het belang van groen en gezondheid, de aanleg van groene schoolpleinen en de effecten daarvan.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties