Vier Nederlandse deelnemers op tuinenfestival Chaumont

  Vier Nederlandse teams leggen dit jaar een tuin aan op het tuinenfestival in het Franse Chaumont-sur-Loire. Het thema van 2019 is Jardins de Paradis, tuinen van het paradijs.

  Chaumont-sur-Loire - Parfum du paradis - Caroline Thomas
  Parfum du paradis

  Caroline Thomas van Tuinen van Thomas in Haren heeft haar ontwerp Parfum du paradis (parfum van het paradijs*) gebaseerd op de Duitse bestseller Das Parfum van Patrick Süskind.

  Chaumont-sur-Loire Paradis de la pie - Carrie Preston
  Le paradis de la pie

  Le paradis de la pie (Het paradijs van de ekster*) is een ontwerp van tuinontwerpers Carrie Preston en Farhana Rasheed, kunstenaar Enora Elmoznino en productontwerper Tess Krüss.

  Chaumon-sur-Loire 2019 - Un paradis sans fin - Stein Van Brunschot
  Un paradis sans fin

  Landschapsontwerper Stein van Brunschot werkte samen met technisch tekenaar Jaap van de Langenberg voor het ontwerp Un paradis sans fin (oneindig paradijs*).

  Chaumont-sur-Loire - Les jardins des portes - Vincent Janssen Zeger Zalenberg
  Les jardins des portes

  Le jardin des portes (de tuin van de deuren*) is de inzending van landschapsontwerpers Vincent Janssen en Zeger Dalenberg en architect Quentin Aubry.

  In totaal worden er 23 nieuwe festivaltuinen aangelegd. Met inzendingen uit onder meer de Verenigde Staten, Vietnam, Zwitserland, Japan en België. Het is de 28e keer dat het tuinenfestival wordt georganiseerd. Vanaf 25 april tot en met 3 november zijn de tuinen te bezichtigen.

  *vrij vertaald

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties