Vizier op potentiële werknemers tijdens Kom in de Kas

  Nu er een steeds groter te kort is aan medewerkers, wordt er tijdens Kom in de Kas ook aandacht besteed aan werken in de glastuinbouwsector. In samenwerking met Kasgroeit wordt er in tien regio’s een werkplein ingericht met informatie over werken in de glastuinbouw en beschikbare functies in de regio. Een uitstekend podium, aldus programmamanager Jeroen Verweij.

  potentiële

  Vanwaar dit initiatief?

  „Bedrijven hebben nu en in de nabije toekomst behoefte aan personeel en hebben te kampen met soms moeilijk in te vullen vacatures. Mensen hebben geen of een onjuist beeld bij de sector als het gaat om werken. Tijdens Kom in de Kas willen we bezoekers laten zien wat werken in de sector inhoudt.”

  Hebben jullie al vaker gewerkt met werkpleinen?

  „Kasgroeit doet mee aan regionale banenmarkten, maar nog nooit aan werkpleinen. Wat dat betreft is Kom in de Kas de eerste keer dat we met een werkplein werken. Een prima podium hiervoor.”

  Waarom dan werkpleinen?

  „Werkplein is maar een naam. Het gaat erom dat we door middel van de filmpjes van Kasgroeit uit het project Functies in beeld laten zien wat er voor mogelijkheden zijn in de sector als het gaat om werk. Verder is er in veel regio’s een vacaturewand met vacatures uit de regio en moeten de regio’s zelf zorgen voor standbemanning, zodat mensen die vragen hebben die ook kunnen stellen.”

  Dit artikel verder lezen?

  Uw voordelen

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties