Vlaams goud voor PUUR Groenprojecten

  PUUR Groenprojecten heeft goud gewonnen bij de Vlaamse Tuinaannemer in de categorie groot (>750m2). Het gaat om een tuin in Hasselt met een volgens de jury zeer vakkundig afgewerkt zwembad en poolhouse.

  Vlaamse Tuinaannemer 2020-2021 Puur Jan Nickmans
  De door PUUR Groenprojecten ontworpen en aangelegde tuin in Hasselt won goud in de categorie groot. (Foto: Vlaamse Tuinaannemer)

  PUUR Groenprojecten heeft zowel in Nederland (Liempde) als in België (Alken) een vestiging. Ontwerper Jan Nickmans geeft leiding aan de vestiging in Alken. Volgens de jury zijn huis en tuin in het gouden project in Hasselt perfect in elkaar verweven en vullen zij elkaar op natuurlijke wijze aan.

  Serene sfeer
  Ook was de jury te spreken over de serene sfeer van de beplanting. Daarom kreeg de tuin de BEST-select-prijs. Een prijs die dit jaar eenmalig werd uitgereikt vanwege het twintigjarig bestaan van BEST-select, een samenwerking van zeventien Vlaamse boomkwekerijen die gezamenlijk nieuwe, ziekteresistente planten zoeken.

  Vlaamse Tuinaannemer Puur Jan Nickmans
  Sobere grijstinten worden afgewisseld met frisgroen blad. (Foto: Vlaamse Tuinaannemer)

  Sober grijs en frisgroen
  Volgens de jury worden sobere grijstinten in de tuin afgewisseld met frisgroene bladkleuren en langdurig kleurrijke bloemen. „De combinatie van heestermassieven en siergrassen zorgt voor een naturelle sfeer die achterin de tuin een zeer landschappelijk karakter krijgt.’’

  De bekendmaking van de winnaars vond vanwege de corona-maatregelen plaats via een livestream op zaterdag 24 oktober. De wedstrijd kent vijf categorieën: kleine tuinen (<150m2), middelgrote tuinen (150-750m2), grote tuinen (>750m2), jong talent en groen kleurt. In elke categorie wordt een project met goud, zilver en brons beloond. Daarnaast werd dit jaar voor de zesde keer een publieksprijs uitgereikt.

  Vlaamse Tuinaannemer 2020-2021 Jan Nickmans
  De tuin in Hasselt van PUUR Groenprojecten. (Foto: Vlaamse Tuinaannemer)
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties