Vlinderstichting werkt aan keurmerk voor insectvriendelijk bermbeheer

  De Vlinderstichting werkt aan een keurmerk voor het insectvriendelijk maaien van bermen. Hiermee kunnen groenaannemers aantonen dat zij in hun beheer rekening houden met bestuivers als bijen en vlinders. Dit zogenoemde ‘Kleurkeur’ moet deze zomer klaar zijn.

  Het sinusbeheer is een vorm van ecologisch bermbeheer
  Het sinusbeheer, waarbij er in golven gefaseerd wordt gemaaid, is een vorm van ecologisch bermbeheer. (Foto: De Vlinderstichting)

  Met het nieuwe keurmerk kunnen gemeenten als opdrachtgevers in de aanbestedingsprocedure groenaannemers selecteren die weten hoe ze bermen ecologisch moeten beheren. Zo kan naast op prijs ook op kwaliteit worden geselecteerd. Groenaannemers op hun beurt kunnen met het keurmerk aantonen dat zij over deze expertise beschikken.

  De Vlinderstichting werkt voor het Kleurkeur samen met Stichting Groenkeur en het kennisplatform CROW. Een aantal groenaannemers en deelnemers aan de Green Deal Infranatuur, overheden, infrabeheerders en ingenieursbureaus, worden nauw betrokken bij de opzet en inhoud van het keurmerk. Deze zomer moet het keurmerk klaar zijn.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties