Voedsellandschappen leren ontwerpen

  Wil je ecologische voedsellandschappen leren ontwerpen? Dan kun je in november een cursus volgen onder leiding van de Amerikaan Daniel Halsey, toonaangevend ontwerper van op ecologie gebaseerde landschappen.

  Daniel Halsey van Southwood Ecosystems ontwerpt landschappen, woonwijken, boerenerven en permacultuurgemeenschappen. Hij is auteur van meerdere boeken – onder meer van Integrated Forest Gardening – en hij geeft les over de hele wereld. Volgens organisator The Plant – netwerk van onder meer voedselbosdeskundigen, permacultuurexperts en groene vernieuwers – biedt de cursus daarom een unieke kans om les van Halsey te krijgen.

  Natuurlijke uitgangspunten
  Halsey leert je niet alleen om te kijken naar de natuurlijke uitgangspunten van een gebied, maar die vervolgens ook te versterken (hoogtes, laagtes, vijvers, beekjes, meanderend water) en van daaruit de beplanting te bepalen. De vijfdaagse cursus vindt plaats van 5 t/m 9 november en van 12 t/m 16 november. Ook is het mogelijk om alle tien dagen bij te wonen.

  Permacultuurontwerper
  Volgens de organisatoren kun je na deze cursus op professioneel niveau ecologisch gezonde landschappen ontwerpen. ’De cursus levert een gedegen fundering onder een professionele ontwikkeling tot permacultuur-/ecosysteemontwerper.’ Behalve Daniel Halsey zullen ook Regina Cobo-Quintas en Sara Garcia, beiden gecertificeerde permacultuurontwerpers, als gastdocenten optreden.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties