‘Werknemers groensector bewust van risico’s tekenbeet’

  Werknemers in de groensector zijn zich bewust van de risico’s van teken, nemen beschermende maatregelen en controleren zich regelmatig. Dit blijkt uit onderzoek door Sigas, samen met FNV Agrarisch Groen, CNV Vakmensen, VBNE, VHG en Cumela Nederland, naar de preventie van tekenbeten onder werkgevers en werknemers.

  Wie in het groen werkt, loopt een verhoogd risico op een tekenbeet. Controleren op teken is daarom belangrijk. Hier wordt aandacht voor gevraagd in de Week van de Teek die maandag 16 april start en loopt tot en met 22 april. Deze week wordt georganiseerd door een groot aantal organisaties waaronder Stigas.

  Kleding

  Om besmetting te voorkomen is bescherming tegen tekenbeten belangrijk. Kleding geïmpregneerd met permethrine is hiervoor een persoonlijk beschermingsmiddel. De norm NEN 8333 omschrijft de kwaliteitseisen voor deze kleding en hoe deze kleding gebruikt en onderhouden moet worden. Op www.nen.nl/teken staat een overzicht van veel gestelde vragen over bescherming tegen tekenbeten en NEN 833.

  Mocht u toch een tekenbeet oplopen tijdens werk in het groen, dan kunt u dit registreren via de website stigas.nl/diensten/tekenbeetregistratie. Na afloop krijgt u een bevestiging voor uw eigen administratie. Deze ontvangt u op het e-mailadres dat u invult.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties