WUR zoekt 600 nieuwe medewerkers

  WUR zoekt 600 nieuwe medewerkers en dat wordt de grootste uitdaging in het nieuwe jaar, vertelde rector magnificus Arthur Mol tijdens de nieuwjaarsreceptie van de raad van bestuur van de universiteit. Normaal neemt WUR jaarlijks tussen de 300 en 350 mensen aan.

  Wageningen University & Research krijgt de komende jaren meer geld van de ministeries van LNV en Onderwijs om 600 nieuwe personeelsleden aan te nemen. Het gaat om 250 nieuwe banen, om bijvoorbeeld de studentengroei op de universiteit op te vangen en de nieuwe programma’s van Wageningen Research in te vullen, en het vervangen van 350 personeelsleden die vertrekken of met pensioen gaan. „De opgave wordt: hoe vinden we goede mensen?’, stelde rector magnificus Arthur Mol tijdens de nieuwjaarsreceptie op 7 januari. Normaal neemt WUR jaarlijks tussen de 300 en 350 mensen aan.

  Campus groeit

  Naast een groei in personeel zal de campus dit jaar verder groeien, sprak Mol. Het derde onderwijsgebouw wordt dit jaar in de steigers gezet, net als het nieuwe Dialogue Centre van WUR en het bedrijvengebouw Plus Ultra 2.

  Het nieuwe strategisch plan ‘Finding answers together’ van WUR gaat over bijdragen aan grote globale vraagstukken zoals de wereldvoedselvoorziening en de klimaatverandering. Daarom zijn er transities nodig in ons voedselsysteem. Om antwoorden te vinden, wil WUR meer dan vroeger samenwerken met andere kennisinstellingen en ngo’s. Ook wil het bestuur de interne processen verbeteren en harmoniseren, om de interne samenwerking te versterken.

  Bron: Resource

  Rector magnificus Arthur Mol met het nieuwe strategisch plan van WUR

   

   

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties