Kort & Bondig Bedrijven Nieuwe showkassen voor rozen in Zuid-Amerika

Nieuwe showkassen voor rozen in Zuid-Amerika

0

Wagagai Agriom Combination (WAC) opent nieuwe rozenproeftuinen in Ecuador en Colombia. Op beide testlocaties zijn in 2018 enkele honderden van hun rozenselecties aangeplant.

De WAC-rozenproeftuin op 2800 m hoogte in Cayambe, Ecuador, is gevestigd op kwekerij Flowerfest. Daar zijn volgens WAC betere mogelijkheden dan op hun vorige proeflocatie in Cayambe, bij kwekerij Fiscella. Eind maart 2019 is het WAC-sortiment voor het eerst bij Flowerfest tijdens open dagen te aanschouwen. De proeftuin Colombia is bij bij Unique Collection Farms in Savanna de Bogota. Omdat daar later is aangeplant dan in Ecuador, zijn de open dagen in Colombia later in 2019.

WAC  is een joint-venture tussen veredelingsbedrijf Agriom uit De Kwakel en de Ugandese stek-/bloemenproducent Wagagai. Zij richten zich sinds 2002 op de veredeling en selectie van snijrozen. In de showkas in Naivasha, Kenia, wordt geselecteerd op rassen die geschikt zijn voor productie in Oost-Afrika. In Ecuador en Colombia vindt de selectie plaats voor de Zuid-Amerikaanse markt. Bekende rassen zijn de tweekleurige Catch, Gold Crest, Vanilla Ice en de FF100, die een nog wat grotere bloem heeft dan Vanilla Ice.

 

 

Hans Neefjes
Hans Neefjes is sinds december 1999 werkzaam als vakredacteur bij het Vakblad voor de Bloemisterij.

Reageer op dit artikel

avatar