Kort & Bondig Osram verkent Europese markt met ledlampen

  Osram verkent Europese markt met ledlampen

  0

  Een Amerikaanse divisie van lampenfabrikant Osram, Fluence, verkent op de IPM de Europese markt voor haar Led-lampen, ondermeer met types die een SON-T lamp een op een kunnen vervangen.

  Fluence Bioengineering, zoals deze in Amerika gestationeerde divisie van Osram officieel heet, is onder meer actief in de agrarische sector. Niet met afzonderlijke leds, maar met complete armaturen waarin die leds verwerkt zijn. Osram is al jaren een belangrijke producent van leds – ook gerenommeerde fabrikanten als Hortilux en Signify gebruiken ze voor hun lampen – maar in Europa levert ze nauwelijks complete led-armaturen.

  Directeur Steve Graves meldde op de IPM in Essen dat Fluence Bioengineering graag ook in contact komt met de agrarische sector in Europa. Hun lampen uit de VYPR-serie zijn bijvoorbeeld geschikt om één op één uitgewisseld te worden met een traditionele SON-T lamp. Een output van 1.700 µmol/s per VYPR-module is mogelijk en dat is ongeveer vergelijkbaar met de output van een 1000W SON-T lamp. De bekende hogere efficiency van led (in dit geval 2,7 μmol/J) zorgt voor energiebesparing ten opzichte van een traditioneel belichtingssysteem.  De grootste afzetmarkt voor deze VYPR-lampen op dit moment? Graves: „De wietteelt in Canada en de USA.”

  Fluence maakt de lampen in Austin, Texas.

  De stand van Fluence Bioengineering op IPM 2019 in Essen
  Hans Neefjes
  Hans Neefjes is sinds december 1999 werkzaam als vakredacteur bij het Vakblad voor de Bloemisterij.

  Reageer op dit artikel

  avatar