Tuin en Landschap nieuws 1,1 miljoen bomen extra voor Overijssel

1,1 miljoen bomen extra voor Overijssel

1

Provincie Overijssel heeft een actieplan opgesteld om de komende jaren 1,1 miljoen bomen extra te kunnen planten. Voor elke inwoner één. Samen met Matthijs Nijboer, directeur Natuur & Milieu Overijssel (NMO), lanceerde gedeputeerde Gert Harm ten Bolscher van de provincie Overijssel op maandag 18 mei het platform www.iedereeneenboom.nl.

De provincie en de Natuur en Milieu Overijssel (NMO) nemen het voortouw in de actie. Daarnaast zijn onder meer Landschap Overijssel en Overijssels Particulier Grondbezit aangesloten. De deelnemers roepen iedereen op om mee te helpen bij het planten van 1,1 miljoen bomen in Overijssel.

Actuele teller

Op de website staat een actuele teller (staat nu op meer dan 17.000 bomen) staat daar een overzicht van wat er allemaal gebeurt. Helpen kan door zelf een boom te planten en deze aan te melden op de website. Maar grond beschikbaar stellen, een projectidee delen of voor cofinanciering zorgen behoort ook tot de mogelijkheden. Provincie Overijssel stelt zelf ook grond beschikbaar om bij te dragen aan de 1,1 miljoen bomen: namelijk 44 hectare, een kleine 80 voetbalvelden.

Directe woonomgeving

Gert Harm ten Bolscher: „Natuur is overal in Overijssel te vinden en niet alleen in de beschermde natuurgebieden, maar juist in onze directe woonomgeving. Je eigen tuin, het park of de boomgaard waar je vaak langs komt. Wij willen de natuur dichter bij onze inwoners brengen en hun initiatieven steunen! Bomen maken onze wereld mooier. Ze zijn het thuis voor vele vogels, insecten en andere kleine dieren. En bovendien zorgen ze voor schone lucht, schaduw en droge(re) voeten na een flinke regenbui.” Matthijs Nijboer vult aan: „En heb je de afgelopen tijd een nieuwe boom geplant? Meld hem aan, dan telt-ie mee met de 1,1 miljoen! Zo verhuist Overijssel #inhetbos!”

 

Peter Bennink
Vakredacteur Peter Bennink werkt sinds 2008 bij Hortipoint. Hij is opgeleid tot vakbekwaam hovenier en schrijft onder meer over aanleg en onderhoud van particuliere tuinen en openbaar groen, gebouwgebonden groen, boomverzorging en sortiment.

1
Reageer op dit artikel

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Ria helmes Recent comment authors
nieuwste oudste meest gestemd
Ria helmes
Gast
Ria helmes

Prachtig👍👍👍👍👍helemaal goed