Hortipoint 700 bezoekers voor Meesters in de Tuin

  700 bezoekers voor Meesters in de Tuin

  0

  Donderdag vond de vierde editie van het evenement voor exclusieve tuinproducten ’Meesters in de Tuin’ plaats in het Inspyrium in Cuyk. De beurs groeit ieder jaar en voorziet duidelijk in de behoefte van hoveniers, tuinarchitecten en leveranciers van exclusieve tuinproducten om elkaar te ontmoeten.

  In de ochtend was er de gelegenheid om onder leiding van Toon Ebben een rondleiding te krijgen over Boomkwekerij Ebben. Zo’n 170 bezoekers maakten van deze mogelijkheid gebruik. Vervolgens was er een programma met sprekers. Vectorworks gaf tekst en uitleg over virtual reality en augmented reality en keynote speaker Arko van Brakel hield een betoog over vertrouwen in je personeel en de kunst van het loslaten en delegeren.

  Beurs
  In de namiddag was er de gelegenheid voor beursbezoek. De 43 partners lieten hun nieuwste producten zien voor de exclusieve tuin, van zwembaden tot buitenkeukens. Ook diensten en materialen voor de hovenier zelf waren present, van bedrijven als Stihl, Ecostyle, Vectorworks en Airovation Engineering, deze laatste is een bedrijf dat drone-opnames maakt voor het filmen of inmeten van tuinen.

  Netwerken

  Onder het genot van een drankje werden banden aangehaald of nieuwe gesmeed. ’s Avonds werd dit voortgezet met een walking dinner. Gezien de drukte en de groei van de beurs, voorziet deze duidelijk in een behoefte. Organisator Niels in’t Veen: „Het is echt een evenement voor het topsegment. Veel van onze bezoekers gaan niet naar Tuinidee, de Groene Sector Vakbeurs of Green expo omdat ze de producten daar al kennen. Daarom vragen we ook van onze partners om elk jaar met iets nieuws te komen.”

  Divers

  Ondanks dat de beurs elk jaar groter wordt is groei niet het doel. In ’t Veen: „Ik denk dat we maximaal zo’n 50 partners aan ons zullen binden. Het heeft niet zoveel zin om bijvoorbeeld 5 leveranciers van parasols uit te nodigen.” Wel wil In ’t Veen het programma divers houden: „We vinden het belangrijk om verschillende redenen te geven om te komen, zoals de rondleiding op de kwekerij, de sprekers en de beurs.”

  Beeld: Inspyrium

   

   

  Peter Bennink
  Vakredacteur Peter Bennink werkt sinds 2008 bij Hortipoint. Hij is opgeleid tot vakbekwaam hovenier en schrijft onder meer over aanleg en onderhoud van particuliere tuinen en openbaar groen, gebouwgebonden groen, boomverzorging en sortiment.

  Reageer op dit artikel

  avatar