Vakblad voor de Bloemisterij Het vak Aantal aanbieders met mobiele zuivering stijgt naar drie

  Aantal aanbieders met mobiele zuivering stijgt naar drie

  0

  Op het Water Event 2017 in Bleiswijk presenteerden zich drie bedrijven met mobiele zuivering: Waterson, Marel Zuivert, en Verhoeve Milieu en Water. Waterson werkt met de BZG-gekeurde apparatuur van Water IQ en is al praktijkrijp. Marel Zuivert, een dochteronderneming van Marel Loonwerk, werkt eveneens met WaterIQ. Marel is nog de puntjes op de i aan het zetten voor het mobiele gebruik van de installatie. Verhoeve Milieu en Water heeft een eigen zuiveringsinstallatie ontwikkeld. Het bedrijf verwacht dat deze binnenkort op de BZG-lijst zal verschijnen.

  In totaal zijn er dus drie bedrijven die mobiele zuivering aanbieden. Hoe straks alles gaat lopen is echter nog de vraag. „Er zijn nog veel aanpassingen nodig om het water bij de zuiveringsinstallatie te krijgen”, meent Nico van der Marel, directeur van Marel Zuivert (foto links). „Zijn de waterbuffers op de bedrijven groot genoeg? Kunnen we er bij met onze installatie? Is het huidige leidingwerk geschikt? Bij dat soort dingen staan ondernemers pas stil als het in de praktijk moet gebeuren.”

  „Tuinders denken: als Delfland op bezoek komt geven we ze een bak koffie en dan kletsen we er ons wel uit”, zegt de loonwerker. „Maar ik heb hier woensdag met de handhavers gesproken, en die zijn goed op de hoogte (woensdag was een dag voor ambtenaren bij Wageningen UR, red). Zo gaat het dus niet werken. En de 92 dagen tot 1 januari zijn snel om.”

  Joef Sleegers
  Joef Sleegers werkt sinds 2006 bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Hij schrijft graag over innovatie en nieuwe technieken, en voelt zich thuis in een sector die ’verantwoord ondernemen’ serieus neemt.

  Reageer op dit artikel

  avatar