Abemec Veghel eerste erkende rijschool voor T-rijbewijs

Het CBR heeft de hoofdvestiging van Abemec in Veghel goedgekeurd als locatie voor rij-instructie en examenafname. Het landbouwmechanisatiebedrijf is daarmee de eerste door het CBR erkende Praktijk Opleidings Locatie voor het T-rijbewijs.

De praktijklessen zullen plaatsvinden in een Fendt 513 Vario. Deze lestrekker is aangepast aan de eisen van het CBR en werd door hen in september als eerste trekker goedgekeurd om te gebruiken voor het T-rijbewijs. De machine heeft een extra stoel en dubbele bediening.

Een Praktijk Opleidings Locatie moet voldoen aan een aantal criteria. Er moeten een groot buitenterrein voor de praktijklessen en een binnenruimte voor de theorie zijn. Daarnaast moeten er in de directe omgeving van de locatie drie eenvoudig bereikbare en kwalitatief goede rijroutes zijn.

Vanaf 1 juli 2015 (als de wet wordt aangepast zoals verwacht) heeft iedereen die met een trekker de openbare weg op gaat een T-rijbewijs of een B-rijbewijs nodig. Trekkercertificaten kunnen dan worden ingeruild voor een T-rijbewijs.

Beeld: Abemec