ACM: ‘Aanbieden snippergroen is economische activiteit’

  De Autoriteit Consument & Markt (ACM) ziet het aanbieden van snippergroen door gemeenten als economische activiteit. In principe moeten gemeenten dan ook voldoen aan de Wet Markt en Overheid.

  Snippergroen zijn kleine stukjes grond in de nabijheid van woonhuizen die gemeenten in eigendom hebben. Gemeenten kunnen deze stukjes snippergroen via verhuur, bruikleen of verkoop aan bewoners in gebruik geven.

  Integrale kosten

  Hiermee valt dit gebruik onder de gedragsregels van de Wet Markt en Overheid. Deze dicteert onder andere dat de gemeente integrale kosten van hun economische activiteiten moeten doorberekenen.

  In sommige gevallen, bijvoorbeeld wanneer sprake is van adoptiegroen, is de Wet Markt en Overheid niet van toepassing. De ACM stelt daarnaast dat het bij snippergroen meestal om grond met beperkte gebruiksmogelijkheid en waarde betreft.

  Nader onderzoek

  Omdat er geen klachten over snippergroen bij de ACM binnenkomen, ziet deze dan ook geen reden om hier nader onderzoek naar te doen. Ook verwacht de ACM dat gemeenten de gedragsregels naleven.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties