Advertorial: Uitstekend uitstootloos draaien DX19 Electric

Uitstekend uitstootloos draaien met de Doosan DX19 Electric

We lanceren de Doosan DX19 Electric. Deze minigraafmachine is volledig elektrisch en geruisloos. De Doosan DX19 Electric wordt aangedreven door een elektromotor. De elektromotor levert 15 kW nominaal vermogen.

De accu bestaat uit LFP modules. De systeemspanning is 350 V en de beschikbare capaciteit van de accu is 32 kWh. Door gebruik te maken van een hoog voltagesysteem is er minder verlies en wordt er een grotere efficiency behaald door de accu.

Deze accu kan eenvoudig worden opgeladen met een Type II HV laadconnector en on board lader van 6,6 kW. Dit betekent dat je de Doosan DX19 Electric gemakkelijk aan huis kan opladen, binnen 12 uur. Wil je dat sneller doen dan kan dat ook, maar dan moet de stroomvoorziening sterker zijn: namelijk 380V. De laadtijd bedraagt 3 uur bij 380V/63A, 6 uur bij 380V/32A of 12 uur bij 220V/16A. Nadat de batterij volledig opgeladen is, kunt u maar liefst acht uur aan een stuk draaien.

Onze accu’s bestaan uit Lithium Ion accu’s van het soort LFP (Lithium-ijzer-fosfaat) waardoor deze in principe 100% recyclebaar zijn. Voor de accu’s wordt een EoL (End of Life) verklaring afgegeven. In de toepassing zoals de accu’s gebruikt worden, hebben ze een levensduur van 3.000 laad cycli. In de praktijk komt dat neer op een levensduur van ongeveer tien jaar.

De LFP (Lithium-ijzer-fosfaat) heeft veel voordelen. Vooral de veiligheid ten opzichte van andere accu’s. De accucellen kunnen niet ontbranden of exploderen tijdens het laden. Dit komt door de chemische stabiliteit van de ijzerfosfaat-kathodemateriaal. De accu heeft een lange levensduur en kan vaak ontladen en opgeladen worden zonder dat de prestatie van de accu vermindert. Deze samenstelling is milieuvriendelijk omdat het geen giftige zware metalen of bijtende stoffen bevat. De cel kan daarnaast ook blootgesteld worden aan hoge temperaturen.

Het tweede leven van de accu’s bestaat uit een residentieel of bedrijfsmatig energie-opslagsysteem in combinatie met zonnepanelen of windmolens. Hiervoor kunnen de batterijen gedurende een periode van nog eens tien jaar gebruikt worden. Hierna zijn de accupakketten aan het eind van hun leven (End of Life) en kunnen ze voor 100% gerecycled worden.

Veiligheid

De elektrische machine doet niet onder voor een diesel graafmachine, wanneer het aankomt op prestatie en vermogen. Het veiligheidsprotocol is hierbij echter wel een belangrijk verschil. Omdat de machine een hoog voltagesysteem aan boord heeft, dient iedere machinist een uitgebreide instructie te volgen over hoe hij hiermee moet werken. Onder de kap zit  het onderscheidend vermogen van onze machines. Er wordt uitsluitend gewerkt met componenten welke een IP waarde hebben van 64 en hoger. De IP staat voor International Protection rating en geeft de gradatie aan van de stof en waterdichtheid van alle componenten. Omdat de IP waarden 64 en hoger zijn, zou het theoretisch gezien mogelijk moeten zijn om met deze machines zelfs onder water te werken!

Straling

Wanneer je gebruik maakt van elektrische machines wordt je automatisch blootgesteld aan een verho­ging van elektromagnetische straling. Wanneer deze straling onder een bepaalde waarde ligt is er niets aan de hand en komt je gezondheid op korte en lange termijn niet in het geding. Deze waarde is vastge­steld op 100 micro Tesla.

Elektrische apparaten en het elektriciteitsnetwerk produceren magnetische velden met een frequentie van 50 hertz. Voor velden van deze frequentie is de blootstellingslimiet 100 microtesla. Deze blootstellingslimiet geldt dus voor alle elektrische apparaten en het elektriciteitsnetwerk. Om een voorbeeld te noemen kan een stofzuiger alleen al 100 micro Tesla afgeven.

Een continue blootstelling aan een elektromagnetische stralingsbron van boven de 100 micro Tesla kan op lange termijn schadelijke gevolgen hebben voor je gezondheid. Al de elektrische Doosan machines ondergaan een test waarbij de elektromagnetische straling wordt gemeten. Deze test heet een EMC test en staat voor elektromagnetische comptabiliteit. De Doosan DX19 Electric voldoet aan de EMC R10 automotive. Hierdoor kunnen wij met een gerust hart onze elektrische machine afleveren, wetende dat jij nog vele gezonde uren op een van onze elektrische Doosan machines kan werken.

Machinespecificaties Doosan DX19 Electric

Nominaal vermogen: 15 kW

Bedrijfsgewicht: 2120 kg

Bakcapaciteit: 71 l
Elektromotor: PM ( permanent magnet ) Hoog Constant Vermogen Motor speciaal ontwikkeld voor deze grondverzetmachine, hoog koppel, hoge efficiëntie en onderhoudsvrij.
Accu: Accupakket van LFP 105 I 350 V / 32 kWh met capaciteitsmeter en led indicator. Hoog voltagesysteem waardoor minder verlies en een groter efficiency wordt bereikt.
Laadtijd: Wordt geleverd met Type II HV laad connector en een on board lader van 6.6 kW. De laadtijd bedraagt 3 uur (380V/63A), 6 uur (380V/32A) of 12 uur (220v/16A).
Inzetbaarheid: 8 uur
Certificeringen: De Doosan DX19 Electric voldoet aan de normeringen: CE, NEN ISO 5006, EMC, R-1000, R-10, IP65>, is Europees gecertificeerd en heeft automotive approvement op alle componenten.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties