Aeres en Nordwin College kondigen fusie aan

De schaalvergroting in het groene onderwijs zet verder door. Na de aankondiging dat Wellantcollege, Citaverde en Helicon vanaf 1 januari 2021 samen verder gaan, kondigen nu Aeres en Nordwin College een fusie aan. De organisaties zijn met name in Noord- en Midden-Nederland actief.

Onderwijsminister Van Engelshoven heeft groen licht gegeven voor de fusie tussen Aeres en Nordwin College. Beide organisaties gaan met ingang van het studiejaar 2021/2022 verder als één onderwijs- en kennisorganisatie voor de groene sector, met focus op Agro, Food en Leefomgeving. Alle onderwijslocaties gaan dan verder onder de naam Aeres.

Voordelen

Bestuursvoorzitters Bastiaan Pellikaan van Aeres en Ilona Dulfer van Nordwin College verwachten dat de fusie veel voordelen zal opleveren, zoals het verhogen van de kwaliteit van het onderwijs en het versterken van de gezamenlijke ontwikkel- en innovatiekracht.

Pellikaan: „Beide organisaties onderschrijven het grote maatschappelijke belang van de groene sector en daar leggen we onze focus. We willen het allerbeste onderwijs aanbieden en kunnen dat nu doen voor een groter aantal specialismes.”

Dulfer: „De fusie geeft ons een stevige basis voor vernieuwing en voor het verder versterken van de onderwijskwaliteit. Samen bedienen we een groter aantal leerlingen en studenten die we tegelijkertijd op kleinschalige locaties de veilige leeromgeving kunnen blijven bieden die ze van ons gewend zijn.”

Fusie

Aeres is een groene onderwijs- en kennisorganisatie die in Gelderland, Utrecht en Flevoland onderwijs aanbiedt op vrijwel alle niveaus: praktijkonderwijs, vmbo, mbo, hbo. Daarnaast verzorgt de organisatie cursusonderwijs, toegepast onderzoek en bemiddelt ze geschoold personeel binnen de groene sector.

Nordwin College is een onderwijsorganisatie die focust op het aanbieden van vmbo-, mbo- en cursusonderwijs voor de groene sector in Friesland.

Door de fusie vormen Aeres en Nordwin College een onderwijs- en kennisorganisatie die in Noord- en Midden-Nederland circa 15.000 leerlingen en studenten en 17.000 cursisten bedient. De totale organisatie telt ruim 1900 medewerkers die verspreid over 20 vestigingsplaatsen werken.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties