Bloem en Blad Vakmanschap Aeres VMBO Velp levert Skills-talenten af

  Aeres VMBO Velp levert Skills-talenten af

  0

  Drie leerlingen uit klas 4 vmbo van Aeres wonnen onlangs de bloemwerkwedstrijd van Skills Talents. Zij verdienden hiermee een ticket voor het Nederlands Kampioenschap in het provincieteam ‘Gelderland Giants’. Tien scholen kwamen met hun teams naar Velp tijdens het drukbezochte open huis van Aeres vmbo.

  Aeres vmbo Velp organiseerde vrijdag 25 januari de Skills wedstrijden in de beroepsrichtingen Bloemwerk, Economie & Ondernemen en Tuinontwerp & Aanleg. Naast de ervaring om mee te doen werden de bloemteams ook communicatief uitgedaagd omdat Omroep Gelderland spontaan langskwam, de wedstrijd filmde en vragen stelde aan de toch al zenuwachtige meiden over het vak en hun passie voor bloembinden.

  De techniek en de onderlinge samenwerking gaf voor de deskundige jury de doorslag voor de score van 80,83%. Michelle van Dijk, Maud van Hummel en Anisha Benedick mogen naar de nationale finale in de RAI Amsterdam van 20 tot en met 22 maart. Van Lodensteincollege uit Hoevelaken werd tweede met 77,17% en Helicon uit Kesteren behaalden de derde plek met 70%.

  Over Skills Talents

  Skills Talents zijn teamvakwedstrijden (10 onderdelen) voor laatstejaars vmbo’ers. Deelnemende leerlingen krijgen hier een podium om hun talenten te laten zien. De opdrachten die de leerlingen tijdens de wedstrijden uitvoeren, zijn ontwikkeld door docenten en sluiten daarom aan bij het lesprogramma. De vakwedstrijden worden georganiseerd door de stichting Skills Netherlands in samenwerking met mbo-scholen. Een vakkundige jury vanuit het beroepenveld beoordeelt het werk.

  Bron: Aeres Velp | Foto: Marjanne Eikelboom

  Reageer op dit artikel

  avatar