Alle seinen op groen voor Floriade 2022

De gemeente Almere, de Nederlandse Tuinbouwraad (NTR) en de International Association of Horticultural Producers (AIHP) hebben 1 september drie overeenkomsten ondertekend. Hiermee is de komst van de Floriade Almere 2022 definitief.

Met de NTR ondertekent Almere twee overeenkomsten die betrekking hebben op het gebruik van het woord- en beeldmerk, en de samenwerking. Om een wereldtuinbouwtentoonstelling van de hoogste categorie te mogen organiseren is de goedkeuring van de AIPH essentieel. In de overeenkomst met de gemeente Almere geeft de AIPH haar goedkeuring aan de Floriade 2022 als wereldtuinbouwtentoonstelling.

Seinen op groen
De drie overeenkomsten kunnen nu getekend worden omdat de Almeerse gemeenteraad in juli van dit jaar haar definitieve akkoord op de plannen voor de Floriade heeft gegeven. Wethouder Henk Mulder van Almere: „Nu staan alle seinen op groen voor de Floriade. Er moet nog heel veel gebeuren en veel werk worden verzet: daar zijn we ons van bewust. Maar met de goedkeuring van het Masterplan begin juli en deze drie overeenkomsten kunnen we doorpakken.”

Groene stad
De Floriade Almere 2022 verbindt met haar thema Growing Green Cities de innovatieve kracht van de Nederlandse tuinbouw aan de groene stad Almere. De Floriade is geen eenmalig evenement, maar helpt Almere om versneld groener te worden. Een stad die zelf voedsel en energie produceert, water zuivert, afval hergebruikt en grotendeels zelfvoorzienend zal zijn. Want de Floriade is een laboratorium en een beleving ineen, waar de pracht en kracht van bomen, bloemen en planten centraal staan. Met de Floriade creëert Almere blijvend een innovatieve en duurzame stadswijk en een groene impuls voor de hele regio.