Almeerse basisscholen betrokken bij Floriade

  Acht klassen van acht verschillende basisscholen in Almere hebben bij de Floriade een eigen kavel toegewezen gekregen in het Ecodistrict. De leerlingen zijn afgelopen week aan de slag gegaan met het planten van tulpenbollen op hun eigen kavel. In totaal gaan er in het Ecodistrict 30.000 biologische tulpen de grond in.

  De leerlingen van de Almeerse scholen zijn aan de slag gegaan onder leiding van landschapsarchitect Niek Roozen, medewerkers van Stad & Natuur Almere en gemeente Almere. De leerlingen kregen uitleg over de Floriade, het arboretum, het Ecodistrict, tulpenbollen en gidssoorten. Hierna mochten ze de bollen planten.

  Kavels voor scholen

  De acht klassen hebben in het Ecodistrict elk hun eigen kavel toegewezen gekregen. Het Ecodistrict wordt onderdeel van de toekomstige ecologische verbindingszone, ten zuiden van de A6.

  In het voorjaar van 2022 komen de klassen weer terug op hun kavel om het tweede deel in te zaaien met één- en tweejarige bloemen. Ook zijn de leerlingen tijdens de expo welkom om te kijken hoe de kavel in bloei staat.

  Landschapsarchitect Niek Roozen en plantende schoolkinderen (Bron: Blits Motion)

  Lesprogramma

  Niet alleen krijgen de Almeerse scholen een eigen kavel. Ook krijgen ze in het kader van de Floriade drie programma’s aangeboden:

  1. Er is een gratis digitaal lesprogramma via het platform LessonUp an Kidsweek in de Klas, dat samen met Stad & Natuur is ontwikkeld.
  2. Het verdiepingsprogramma, FloriALLY, ontwikkeld door Stad & Natuur en Collage-Almere. Het educatieprogramma wordt aangeboden met lessen op het gebied van natuur, milieu, techniek, duurzaamheid, kunst en cultuur. Dit blijft ook na de Floriade bestaan.
  3. Vanaf de openingsdatum, 14 april 2022, kunnen klassen op excursie naar de Floriade. Hier gaan de leerlingen op expeditie in het park en naar een voorstelling in het bostheater.
  Bollen planten Floriade
  Almeerse schoolklassen planten tulpenbollen op de Floriade (Foto: Feenstra Fotografie).
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties