Tuin en Landschap nieuws Almere bij aanbesteding sportvelden in gelijk gesteld

Almere bij aanbesteding sportvelden in gelijk gesteld

0

In een geschil over een Europese openbare aanbesteding voor onderhoud van sportvelden heeft de voorzieningenrechter de gemeente Almere in het gelijk gesteld. Een van de inschrijvers klaagde dat de voorlopige gunningsbeslissing van de gemeente onvoldoende gemotiveerd was.

De aanbesteding betrof het onderhoud van sportvelden in Almere. De opdracht was verdeeld in drie percelen. Het bedrijf dat de klacht indiende, had op alle percelen ingeschreven.

Fout in de beoordeling

Op 26 april liet de gemeente door middel van een voorlopige gunningsbeslissing weten dat zij voornemens was twee percelen aan het bedrijf te gunnen. Naderhand ontdekte de gemeente echter dat er een fout was gemaakt in de beoordeling. Op 2 mei liet zij via een herziene voorlopige gunningsbeslissing weten dat het bedrijf geen van de percelen gegund krijgt.

Volgens de gemeente ging het om een fout in de berekening van de punten voor prijs waarbij de berekening afweek van de ‘voorbeeld beoordelingsmatrix’. In een brief aan het bedrijf heeft de gemeente nader toegelicht wat er precies verkeerd is gegaan.

Afgewezen

Volgens de voorzieningenrechter heeft de gemeente hiermee voldoende gemotiveerd waarom het nodig was een herziene gunningsbeslissing te nemen. De vorderingen van het bedrijf worden dan ook afgewezen.

Ralph Mens
Ralph Mens is sinds 2007 werkzaam bij Hortipoint en is hoofdredacteur van de titels Tuin en Landschap en De Boomkwekerij.

Reageer op dit artikel

avatar