Vakblad voor de Bloemisterij Het vak Amigo Plant genomineerd voor Agrarisch Ondernemer 2017

  Amigo Plant genomineerd voor Agrarisch Ondernemer 2017

  0

  Succulentenkwekeriij Amigo Plant uit Heerhugowaard hoort bij de eerste tien geselecteerde ondernemers die in aanmerking komen voor de prijs Agrarisch Ondernemer 2017. Op 30 maart wordt de winnaar bekend gemaakt.

  Uit 121 aanmeldingen en voordrachten zijn tien topondernemers geselecteerd. Een jury onder leiding van voorzitter Marc Calon van LTO Nederland bekijkt hen nader en kiest de Agrarisch Ondernemer 2017. Op 30 maart wordt ook de Publieksprijs uitgereikt aan de ondernemer die de meeste publieksstemmen weet te vergaren.

  Veel eigen soorten

  Amigo Plant kweekt en verhandelt tachtig soorten vetplanten, waarvan veel eigen soorten. Innovatie is voor Gerard van Langen van cruciaal belang: „Meer dan 35% van onze omzet realiseren we met nieuwe soorten en concepten. Met innovaties blijven we onderscheidend.”

  De planten worden gekweekt op acht locaties rondom het Noordhollandse Heerhugowaard en op een bedrijf in Portugal. In totaal werken er negentig medewerkers bij Amigo Plant, waaronder partner Miranda, drie kinderen en mede-ondernemer Koen Beemsterboer.

  Peter van Leth
  Peter van Leth is vakredacteur politiek en economie bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Verdere aandachtsgebieden zijn personeelsbeleid, gewasbescherming, veredeling, groene, perk- en kuipplanten.