Vakblad voor de Bloemisterij Het vak André den Drijver: ’Je wordt nu niet zomaar tuinder’

  André den Drijver: ’Je wordt nu niet zomaar tuinder’

  0

  André den Drijver begon ruim 30 jaar geleden op een klein kasoppervlak van zijn vader met het zelf telen en verkopen van groente. Dat ziet hij zijn zoon (16 jaar) en twee dochters (13 en 10 jaar) niet snel navolgen.

  Sowieso zijn zijn kinderen nog te jong om te weten of ze echt interesse hebben om toe te treden tot het bedrijf. Hij denkt echter van niet; en al als het al aan de orde komt eerder een dochter dan zijn zoon. „Je wordt tegenwoordig niet zomaar tuinder zoals ik destijds. Ik ben gewoon begonnen, mede door de ruimte die ik kreeg van mijn vader. Met zelf groenten telen op een hoekje van zijn bedrijf en verkopen. Nu mag je pas als dertienjarige onder strikte regels enkele werkzaamheden uitvoeren. En tuinbouwbedrijven worden inmiddels gemanaged; alleen met groene vinger kom je er niet meer”, schetst Den Drijver.

  Benieuwd hoe en wat voor bedrijf Den Drijver nu runt, lees de uitgebreide bedrijfsreportage in de Bloemisterij van deze week of in het digitale magazine.

  Peter van Leth
  Peter van Leth is vakredacteur politiek en economie bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Verdere aandachtsgebieden zijn personeelsbeleid, gewasbescherming, veredeling, groene, perk- en kuipplanten.

  Reageer op dit artikel

  avatar