Tuin en Landschap nieuws Anne Frankboom aangeplant bij gebouw Verenigde Naties

Anne Frankboom aangeplant bij gebouw Verenigde Naties

0

Op woensdag 12 juni, de 90e verjaardag van Anne Frank, werd een nakomeling van de kastanjeboom uit de tuin van het Achterhuis geplant voor het gebouw van de Verenigde Naties in New York.

Stichting ElemenTree heeft samen met Stichting Wereldboom en Van den Berk Boomkwekerijen een beperkt aantal ‘Anne Frankbomen’ in bewaring. Deze zijn bestemd voor bijzondere plekken ter nagedachtenis aan Anne Frank en andere slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog.

Vermeerderd

In augustus 2010 bezweek de paardenkastanje in de tuin van het Achterhuis aan de Prinsengracht. Anne Frank schreef in haar dagboek diverse malen over de boom. Vrijwilligers van Stichting Elementree en Stichting Wereldboom verzamelden kastanjes van de boom die door Van den Berk zijn vermeerderd.

De kastanjes zijn nu uitgegroeid tot flinke bomen. Hierdoor zijn de rechtstreekse nazaten van de Anne Frankboom blijvend beschikbaar. Bekijk een korte video van de aanplant van de Anne Frankboom bij de Verenigde Naties (start na reclame).

Ralph Mens
Ralph Mens is sinds 2007 werkzaam bij Hortipoint en is hoofdredacteur van de titels Tuin en Landschap en De Boomkwekerij.

Reageer op dit artikel

avatar