Anti-tegelactie in de Achterhoek

Op zaterdag 4 mei kunnen inwoners van Doetinchem tuintegels inleveren voor planten. Gemeente Doetinchem, Buha en waterschap Rijn en IJssel houden samen de actie ‘Ben je nou helemaal betegeld?!’

De tegelactie in Doetinchem betrekt bewoners actief bij het waterbeheer in hun regio. De eerste twee weken van mei zijn er meer activiteiten om het waterbeheer in de buurt te ontdekken. Het is dan namelijk de ‘Week van Ons Water’.

Watervriendelijke tuin

Tussen 10.00 en 14.00 uur zijn geïnteresseerden welkom in de tuin van waterschap Rijn en IJssel, Liemersweg 2 te Doetinchem. Er zijn diverse medewerkers aanwezig die advies geven over een groene, duurzame en watervriendelijke tuin, maar ook over het opvangen, afkoppelen en benutten van regenwater en subsidie van de gemeente hiervoor.

Om 10.30 en 11.30 uur geeft landschapsarchitect Nico Wissing een rondleiding door de klimaatvriendelijke tuin van het waterschap.

Alle activiteiten in de Week van Ons Water zijn terug te vinden op www.weekvanonswater.nl.

guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Joru Begroeningstechniek BV
Joru Begroeningstechniek BV
3 jaren geleden

Tegel eruit , groen erin is zeker een goed initiatief maar er zijn mensen die dit gewoon niet willen. Tijdgebrek, geen zin in onderhoud of wat voor reden dan ook. Je zou ook kunnen kiezen voor compensatie. “Je terras of oprit verhard compenseer je vierkante meters d.m.v. een groendak” kan zowel plat als hellend tot 45° ! Je buffert hemelwater- voert vertraagd af- biodiversiteit voor de bijtjes en vlinders en toch heb je je eigen terras .
Win > Win situatie. Doe je met meer mensen samen, zet dan de “groene tornado” van Stichting Roofupdate in.
Hoe je dat doet, we helpen je graag