AOC Oost wint beroepenwedstrijd

    Het team AOC Oost uit Almelo bestaande uit Stefan Schoolderman en Timo Kruize met als coach Harry Wesselink heeft de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg gewonnen. Het team won de finale op Tuinidee in Den Bosch.

    Het team versloeg met een nipte voorsprong het team van het Wellantcollege uit Houten dat beslag legde op de tweede plaats. Team Groenhorst uit Velp werd derde en Team Helicon uit Boxtel vierde.

    De teams realiseerden alle vier dezelfde tuin. Het ontwerp van Emiel Versluis van Vis à Vis Ontwerpers bevatte pittige technische uitdagingen. De ontwerper liet zich inspireren door de omgeving van Abu Dhabi en ontwierp een oase in de woestijn, met Perzische invloeden en strakke geometrische lijnen. „Een bijzonder ontwerp, met zeer technische elementen, zoals een pergola waar veel zaagtechniek aan te pas komt en een tegelplateau waar eigen creativiteit in kon worden gelegd”, vertelt juryvoorzitter Bas van Swigchem. 

    Het winnende team heeft zich volgens de jury vooral onderscheiden door de nauwkeurige maatvoering, de uitstekende samenwerking en het werktempo. In oktober zullen ze de nationale titel ’beste hovenier’ verdedigen tijdens WorldSkills 2017, de wereldkampioenschappen voor beroepen in Abu Dhabi.