App om huis en tuin klimaatbestendig te maken

De app Huisje Boompje Beter helpt gebruikers hun huis en tuin klimaatbestendig te maken. De app geeft toegang tot praktische tips en vergelijkt de eco-score met anderen.

Het klimaat verandert. Zomers kennen langere hitte- maar ook hevige regenperiodes. Door klimaatverandering, het dichter bebouwen van steden en het steeds vaker bestraten van tuinen nemen de negatieve effecten toe.

De gratis app voor zowel iOS als Android smartphones inspireert en stimuleert om duurzaam te gaan leven. Hierdoor wordt een klimaatbestendige omgeving gecreëerd zonder in te leveren op wooncomfort.

Huisje Boompje Beter geeft tips over hoe huis en tuin klimaatbestendig gemaakt kunnen worden. Bijvoorbeeld door isolerende begroeiing op een plat dak te planten om zowel ’s winters als ’s zomer van te profiteren.

Effecten
Bij elke voorgestelde actie geeft de app informatie over de kosten, de moeilijkheidsgraad, benodigdheden en wat de effecten zijn. Daarbij kunnen gebruikers voor en na elke actie zien wat de eco-score van hun woning is, zodat vergelijking met andere huizen uit de gemeente mogelijk is.

De app Huisje Boompje Beter is beschikbaar in de App Store en Google Play. Kijk voor meer informatie op www.huisjeboompjebeter.nl.