April is de Maand van de Watervriendelijke tuin

April is uitgeroepen tot Maand van de Watervriendelijke tuin. Verschillende tuincentra, gemeenten en waterschappen werken samen om wateroverlast en hittestress in Nederland tegen te gaan. Door verschillende acties wordt bij tuinbezitters bewustzijn gecreëerd over het nut en de noodzaak van water- en hittebestendige tuinen.

In verschillende gemeentes worden, vaak in samenwerking met tuin- en bouwcentra, activiteiten georganiseerd. Hier volgt een overzicht:

Gemeente Amsterdam

-Op zaterdag 28 april organiseert GroenRijk Zwanenburg een informatiemiddag en workshops over de watervriendelijke tuin.
-Bij Hornbach Amsterdam is tijdens de maanden april en mei een demo-opstelling van een watervriendelijke tuin aanwezig om tuinbezitters te inspireren.
-Bij Intratuin Amsterdam is op woensdag 25 april een informatiemiddag over De Levende Tuin, voor een watervriendelijke en biodiverse omgeving.
-Bij Praxis Westpoort en Tuincentrum Osdorp is de hele maand april in de winkel extra informatie over de watervriendelijke tuin te vinden.

Gemeente Houten

-Tuincentrum De Schouw organiseert op zaterdag 21 april zes informatiesessies voor 20 personen over het Handboek voor de watervriendelijke tuin.
-Tuincentrum De Bruin geeft zaterdag 28 april tuinontwerpadviezen aan bewoners die zijn uitgeloot na een oproep in de plaatselijke media.
-Van mei tot en met oktober ontvangen bewoners een bijdrage van €25 voor de aanschaf van een regenton bij de deelnemende Houtense bedrijven. Hiervoor kunnen bewoners een mail sturen naar de gemeente.
In dezelfde periode kunnen bewoners die hun tuin willen ontstenen een foto van de huidige situatie en het tuinontwerp voor de nieuwe situatie bij de gemeente indienen. Na een positieve beoordeling ontvangen bewoners een aantal pallets waarmee de stenen op kosten van de gemeente worden afgevoerd.

Gemeente Nieuwegein

-GroenRijk Baars heeft op zaterdag 14 april een inloopdag voor tuinadvies. De hele maand april ontvangt de klant bij aankoop van een regenton €25 korting.
-Hornbach Nieuwegein bouwt deze maand een demo-opstelling van een watervriendelijke tuin om tuinbezitters te inspireren.
-Bij Praxis Nieuwegein ontvangt de klant bij aankoop van een regenton 25% korting. Op zaterdag 21 april is er een inloopdag voor tuinadvies.

Gemeente Stichtse Vecht

-Op zaterdag 14 april staan de gemeente, Portaal en groenaannemer Verheij op de markt bij Bisonspoor. Hier kunnen bewoners hun tegels inruilen voor plantjes. Ook wordt er een tuinwedstrijd georganiseerd voor de mooiste tuin van de gemeente Stichtse Vecht.
-Bij Tuincentrum Van Ginkel enTuincentrum Vechtweelde ontvangt de klant in april bij aankoop van een regenton €25 korting.

Gemeente Utrecht

-Bij Intratuin Koningsweg, Intratuin Leidsche Rijn en Tuincentrum van Kleinwee ontvangen betalende klanten op zaterdagen in april een gratis plantje voor een natte en schaduwrijke tuin inclusief plantensteker.

Gemeente Woerden

-Tuincentrum De Bosrand organiseert op zaterdag 14 april van 11–15 uur een actiedag. Bezoekers kunnen in gesprek met medewerkers van het tuincentrum, tuinontwerper Geral Overbeek, stadsimker Chris van Iersel, het waterschap (HDSR) en de gemeente. Er zijn volop tips voor een watervriendelijke tuin. Ook is er meer uitleg over de subsidieregeling voor de aanleg van een groen dak en/of het afkoppelen van een regenpijp van het afvalwaterriool.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties