April maand van de Landschapstriënnale

Donderdag 1 april gaat de vijfde Landschapstriënnale van start. Een maand lang worden in het Van Gogh Nationaal Park én online allerlei excursies, ontwerpwedstrijden en conferenties georganiseerd rondom het thema High Green, innovating the landscape.

Energietransitie, klimaatverandering, ontwikkelingen in de landbouw en waterveiligheid. Hoe kunnen we de grote ruimtelijke opgaven vormgeven zodat er waardevolle landschappen ontstaan, zowel in esthetisch als economisch opzicht? Die vraag staat centraal tijdens de Landschapstriënnale 2021.

Tien laboratoria

Tien zogenoemde landschapslaboratoria verspreid over Noord-Brabant organiseren in april een dag waarin een subthema centraal staat. In Sint-Oedenrode bijvoorbeeld, onderzoekt het landkunstwerk Badwaterpad van Sannah Belzer hoe we regenwater langer in een gebied kunnen vasthouden, en tegelijkertijd de natuurontwikkeling kunnen stimuleren. En in Groenstad staat de vraag centraal hoe we het landschap weer de stad kunnen inbrengen. Kunnen beken en rivieren hierbij een rol spelen? Zoals in Breda het riviertje de Mark.

De opening van het festival vindt plaats op donderdag 1 april van 16.30 tot 18.00 uur. Dit gebeurt online. Architect Winy Maas geeft een keynote-lezing en Marco Vermeulen, curator van de Triënnale, introduceert de tien landschapslaboratoria. Je kunt je hier aanmelden voor de opening.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties