Arbeidsproblematiek centraal op Groene Sector Vakbeurs

De Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg focust op arbeidsproblematiek in de groensector. Onderdeel van de komende editie is een Vmbo Groentour. Ook is er een Onderwijsplein waar bezoekers terecht kunnen voor alle opleidingsvragen.

De 20 editie van de Groene Sector Vakbeurs is geheel uitverkocht. Momenteel wordt bekeken of er extra plekken kunnen worden gecreëerd om bedrijven die op een wachtlijst staan te kunnen laten deelnemen.

Branchevereniging VHG is ook weer aanwezig op de Groene Sector Vakbeurs.

Een van de speerpunten van deze jubileumeditie is de arbeidsproblematiek in de groene branche. „Enerzijds door te focussen op aanwas van jeugd en anderzijds op het tevreden houden van het bestaande personeel”, zegt Mariëlle Schonewille van beursorganisator Easyfairs Evenementenhal.

Vmbo Groentour

Een van de programmaonderdelen op de beurs om jong talent te koppelen aan de groene sector is het nieuwe initiatief Vmbo Groentour. Dit vindt plaats op woensdag 16 januari van 10.00 tot 12.00 uur. Tijdens de Groentour maken vmbo-leerlingen kennis met de ontwikkelingen en dynamiek van het werken in de groene branche.

Schonewille: „Wij hopen met dit initiatief interesse te creëren bij de jeugd voor het vak. Als beursorganisatie voelen wij ons maatschappelijk betrokken bij de branche en willen we graag laten zien aan vmbo-leerlingen hoe mooi het groene vak is. Met dit initiatief willen we juist laten zien welke impact groen op de leefbaarheid heeft en hoe belangrijk dit ook is voor hun eigen toekomst. Of de leerlingen nu wel of niet hovenier willen worden, leerzaam is het sowieso.”

Er worden diverse activiteiten en informatieve bijeenkomsten georganiseerd in het kader van de Vmbo Groentour. „Denk aan activiteiten als: klimmen met klimtuig, kijken naar tuinaanleg van hoveniers in competitieverband en een machinesimulator. Scholen kunnen zich nog aanmelden voor de vmbo Groentour”, aldus Schonewille.

Onderwijsplein

Een vast onderdeel op De Groene Sector Vakbeurs is het Onderwijsplein waar bezoekers terecht kunnen voor alle opleidingsvragen, zoals in- en doorstroom van personeel en hoe ze hun bedrijf kunnen voorbereiden op de toekomst. TRI Groei in Groen, TerraNext en Groeipunt vullen het onderwijsplein in.

TRI Groei in Groen houdt zich bezig met het werven, selecteren en begeleiden van aankomende jonge vakmensen. TerraNext en Groeipunt focussen vooral op bestaand personeel door een duurzame inzetbaarheid van medewerkers, het opleiden en ontwikkelen voor de toekomst en LevenLangOntwikkelen.

Jubileumeditie

De jubileumeditie van De Groene Sector Vakbeurs in Evenementenhal Hardenberg is op 15, 16 en 17 januari 2019 te bezoeken van 13.00 tot 21.00 uur. Voor meer informatie kijk op www.groenesector.nl.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties