Australisch onderzoek toont positief effect groendak op zonne-energie aan

  Een studie naar de effecten van groene daken in Australië, concludeert dat de voordelen op het gebied van biodiversiteit, luchtverontreiniging, waterretentie, isolatie en energieopbrengst aanzienlijk zijn. Zo bleek dat de stroomopbrengst van zonne-energie op een groen dak ruim 3,6% hoger is dan op een gewoon dak. Ook bleken sommige plantensoorten prima te gedijen onder de zonnepanelen.

  Voor het onderzoek door de University of Technology Sydney, in opdracht van het stadsbestuur van Sydney, zijn twee dezelfde daken met dezelfde leeftijd, recht tegenover elkaar in dezelfde straat, voor een periode van acht maanden met elkaar vergeleken. Het ene dak had alleen zonnepanelen, het andere had een groendak met zonnepanelen.

  Synergie tussen groene daken

  De conclusie van de onderzoekers is dat groene daken aanzienlijk bijdragen aan een duurzame omgeving in de stad. Zo voorspellen de onderzoekers dat, wanneer groene daken op grote schaal worden toegepast in de stad, de synergie tussen deze groene daken zorgt voor nog grotere positieve effecten voor de omgeving.

  Verder lezen op PlatformGroen

  Lees het hele artikel, met een link naar het originele onderzoek, op PlatformGroen. Abonnees van Tuin en Landschap hebben tot het eind van het jaar gratis toegang tot PlatformGroen.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties