BAM verkoopt Mostert De Winter aan Elkarij

BAM Infra Nederland bv heeft dochteronderneming Mostert De Winter bv uit Hardinxveld-Giessendam verkocht aan Elkarij bv uit Wouw.

Mostert De Winter is specialist op het gebied van daktuinen, gevelbegroeiingen en groenvoorzieningen. De jaaromzet van Mostert De Winter bedroeg afgelopen jaar circa €16 miljoen. Alle 39 medewerkers gaan mee naar Elkarij.

BAM ziet onvoldoende mogelijkheden om de activiteiten van Mostert De Winter verder uit te bouwen. De toegevoegde waarde van dit specialisme binnen de onderneming is volgens BAM te beperkt. De transactie past in de stroomlijning van de organisatiestructuur die BAM doorvoert.

Elkarij houdt zich bezig met het aanleggen en onderhouden van de openbare ruimte in Nederland, België, Groot-Brittannië, Frankrijk en Duitsland. De Groep heeft een omzet van circa €250 miljoen met 2.200 medewerkers. Mostert De Winter zet haar activiteiten onder de eigen naam voort. Elkarij wordt door deze investering een belangrijke speler in de markt van dak- en gevelgroen.