Bedrijfsovername Hendriks Hoveniers

  Jeroen Hendriks en Diderik Corts zijn de nieuwe eigenaren van Hendriks Hoveniers en Hendriks Omheiningen in Didam. Oprichter en eigenaar Hans Hendriks doet een stap terug, maar blijft nog wel actief binnen het familiebedrijf.

  Hendriks Hoveniers werd in 1982 in Westervoort opgericht door Hans Hendriks. Onder zijn leiding groeide het hoveniersbedrijf snel, waarna in 1992 eerst een verhuizing plaatsvond naar Duiven en in 2010 een nieuw bedrijfspand in gebruik werd genomen in Didam. Zelfs in de crisis groeide het bedrijf. „Ik ben met één medewerker begonnen. Nu werken we hier al met ruim dertig enthousiaste mensen”, vertelt Hans Hendriks. „Ik ben nu 58 en dit is een mooi moment om de dagelijkse leiding over te dragen. Al blijf ik nog vol enthousiasme mijn bijdrage leveren.”

  Diderik Corts is al 14 jaar bedrijfsleider bij Hendriks Hoveniers. Jeroen Hendriks, zoon van Hans en de tweede generatie in het familiebedrijf, was sinds 2011 eigenaar van Hendriks Omheiningen. „We hebben beide bedrijven nu samengebracht en na de overname van de aandelen van Hans zijn Diderik en ik nu gezamenlijk eigenaar van zowel Hendriks Hoveniers als Hendriks Omheiningen”, vertelt Jeroen Hendriks (32). „Ik vind het een uitdaging om het levenswerk van mijn vader voort te zetten. Ik ben er mee opgegroeid. Het is goed dat beide bedrijven nu bij elkaar zijn gebracht want we hebben de laatste jaren gemerkt dat ze elkaar versterken.”

  Diderik Corts (38): „De naam Hendriks staat voor kwaliteit. Die lijn trekken we de komende jaren door. Dat doen we door innovatief te zijn. Of het nu gaat om grote projecten, particuliere tuinen of grote omheiningen. We maken overal iets moois van.”

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties