Bedrijvenpark krijgt NL Greenlabel Gebiedslabel

    Bedrijvenpark Hessenpoort in Zwolle heeft onlangs als eerste bedrijventerrein in Nederland het NL Greenlabel Gebiedslabel ontvangen. Dit is een methodiek om de duurzaamheid van de buitenruimte in een bepaald gebied te beoordelen.

    Tot voor kort hielden bedrijven zich met name bezig met het verduurzamen van hun huisvesting, maar nu volgt ook de buitenruimte deze trend. „Biodiversiteit terugbrengen in onze natuurlijke omgeving is heel belangrijk en urgent. Gelukkig wordt ook ondernemend Zwolle zich steeds bewuster van de noodzaak om goed voor haar natuurlijke omgeving te zorgen. Bedrijvenpark Hessenpoort doet dit middels het project ‘Hessenpoort, Natuurlijk!’,” meldt de gemeente Zwolle.

    Bijentuin

    De ondernemersvereniging Hessenpoort is al enige tijd bezig om met een projectgroep het bedrijventerrein groener te maken en te verduurzamen. NL Greenlabel heeft hierin een adviserende rol gespeeld. Diverse projecten zijn al in uitvoering en er liggen nog plannen op de plank zoals bloemen- en kruidenstroken over het gehele terrein, een bijentuin, een wandelnetwerk en opwekking van zonne-energie.

    Het NL Greenlabel Gebiedslabel kent een ranking van G (instap) tot A (hoogste categorie). Ingenieursbureau Royal HaskoningDHV en Ingenieursbureau Stabilitas hebben als onafhankelijke partijen de duurzaamheid van het bedrijvenpark getoetst. Hessenpoort scoort momenteel een C, maar heeft de potentie door te groeien naar een A als de plannen uitgevoerd worden.