Beeldentuin van Piet Oudolf bij Singer Laren krijgt gestalte

Singer Laren heeft een nieuw theatergebouw. Vanwege de nieuwbouw bij het museum/theater ontstond ook behoefte aan een nieuwe tuin. Piet Oudolf tekende voor het het ontwerp ervan. In de tuin zullen beelden te zien zijn op eilandjes van grassen en vaste planten.

Landschapsarchitectenbureau Deltavormgroep heeft de tekeningen uitgewerkt en het bestek gemaakt. Van der Tol voert het project uit. Naast de vele grote plantvakken is er een flink terras bij de horecagelegenheid van het complex, een (bestaande) pergola van zuilen, een daktuin en een stuk gazon.

De tuin wordt in mei geopend, er is dan tevens een expositie in het museum van schilderijen van tuinen. Naast kunst uit eigen collectie worden er ook werken geleend, Er zullen onder meer twee werken van Monet te zien zijn en werken van grote kunstenaars als Max Liebermann, Carel Willink en Pyke Koch. In de vleugel die grenst aan de tuin zal een expositie te zien zijn over het werk van Oudolf.

De tuin zal niet alleen opengesteld worden voor bezoekers van het museum, maar wordt voor het publiek gratis toegankelijk. Het museum moedigt iedereen dan ook aan om de tuin en de beelden erin te komen bewonderen.

Bekijk hieronder oude foto’s van de tuin uit het archief van Singer Laren.

 

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties