Beleidsdekkingsgraad BPL Pensioen onder de 100%

De beleidsdekkingsgraad van BPL Pensioen is gedaald tot onder de 100%. In mei kwam de dekkingsgraad uit op 99,9%. Dit betekent dat het pensioenfonds niet mag meewerken aan waardeoverdracht van pensioenen.

Voor deelnemers die vóór 1 juni 2019 een offerte waardeoverdracht kregen van BPL gaat de waardeoverdracht gewoon door. Bij deelnemers die op of na 1 juni 2019 een offerte ontvingen, wacht het pensioenfonds met verder afhandelen. Voorwaarde voor overdracht is namelijk dat ook de dekkingsgraad van het andere pensioenfonds minimaal 100% is.

Dekkingsgraad minimaal 104,4%

Onder de huidige regels behoort de dekkingsgraad minimaal 104,4% te bedragen. Pas vanaf een dekkingsgraad van 110% kunnen pensioenen worden verhoogd. De actuele dekkingsgraad eind mei was 94,5%. Dit betekent dat er een grote kans is dat pensioenen moeten worden verlaagd.

Deze week heeft de Tweede Kamer ingestemd met het Pensioenakkoord, nadat eerder al de sociale partners zich achter de plannen hadden geschaard. Onder de nieuwe afspraken hoeft de dekkingsgraad niet langer minimaal 104,4% te zijn, maar is 100% voldoende. Wel is het zo dat ook straks de dekkingsgraad niet langer dan vijf jaar onder de 100% mag liggen.

 

guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
kees
kees
5 jaren geleden

Er zitten tientallen dan al niet honderden miljarden in de pensioen fondsen momenteel. Hoe kan het zijn dat deze toch steeds verlaagd moet worden.