Hortipoint België verbiedt verkoop van glyfosaat aan particulieren

  België verbiedt verkoop van glyfosaat aan particulieren

  0

  De verkoop van bestrijdingsmiddelen op basis van glyfosaat aan particulieren wordt verboden in België. Dat meldt het Belgische dagblad De Standaard. Er gold al een gebruiksverbod voor particulieren, maar het Belgische kabinet heeft nu ook de verkoop van deze middelen verboden.

  In Nederland geldt sinds 2016 een gebruiksverbod op gewasbeschermingsmiddelen, enkele uitzonderingen daar gelaten. Particulieren kunnen echter nog altijd onkruidbestrijdingsmiddelen zoals Roundup in de winkel kopen om in hun eigen tuin te gebruiken.

  Wetenschappelijk onderzoek

  In België is de overheid in actie gekomen tegen glyfosaat, naar aanleiding van berichten waaruit zou blijken dat producent Monsanto wetenschappelijk onderzoek manipuleerde. In eerste instantie werd het gebruik van glyfosaat verboden, maar nu is ook de verkoop van middelen op basis van glyfosaat bij onze zuiderburen aan banden gelegd.

  Professionals mogen in België nog wel glyfosaat gebruiken, hoewel veel gemeenten gebruik van deze onkruidbestrijdingsmiddelen in de openbare ruimte hebben verboden.

  Ralph Mens
  Ralph Mens is sinds 2007 werkzaam bij Hortipoint en is hoofdredacteur van Tuin en Landschap.

  Reageer op dit artikel

  avatar